Brahms Requiem & Schicksalslied in Bozar

Brahms Requiem & Schicksalslied in Bozar
02/12/23 20h
Henri Leboeuf Zaal (Bozar)

Sara Hamidi (Sopraan)
N.N (Bariton)
Qoutayba Neaimi (Componist)

> Qoutayba Neaimi is een Belgisch-Iraakse componist. Hij is voormalig violist bij het Nationaal Symfonieorkest van Irak en doceert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen. Zijn werken, die vaak handelen over oorlog en exil, werden uitgevoerd in Europa (België, Frankrijk, Duitsland, Bulgarije) en het Midden-Oosten (Libanon, Irak, Egypte).

Brussels Choral Society (Eric Delson / dir.)
Brussels Philharmonic Orchestra : David Navarro-Turres  (dir.)
De Brussels Choral Society en het Brussels Philharmonic Orchestra presenteren een aangrijpend en krachtig concert met 3 stukken die het vermogen van de menselijke geest tot weerbaarheid en hoop vieren.

We horen twee van Brahms' grootste koorwerken. Het eerste, Schicksalslied (Lied van het lot), is een zetting van Hölderlins gedicht waarin de tragiek van het menselijk lot plaats maakt voor een briljante concilatie, en het tweede, zijn beroemde Ein Deutsches Requiem (gecomponeerd rond dezelfde tijd als Schicksalslied), waarin Brahms zich richt op de troost die moet worden gebracht aan de levenden in een tekst die nauwer verbonden is met een spirituele dan met een religieuze context.

Tijdens dit concert vindt ook de wereldpremière plaats van Sounds of Bagdad, een evocatie van de vele gezichten van Bagdad, gecomponeerd door de Belgisch-Iraakse componist Qoutayba Neaimi.

Programma

- Sounds of Baghdad (Qoutayba Neaimi)
- Schicksalslied (Johannes Brahms)
- Ein deutsche Requiem (Johannes Brahms)

Infos en reservaties

Brussels Philarmonic Orchestra
info@bpho.be - T 0494/780.094
Brussels Philharmonic Orchestra Menu Brussels Philharmonic Orchestra Menu